Lekker kleurrijk in je haar, de Ibiza hairwrap!

Heb jij er vroeger wel eens een in je haar gehad? Een Ibiza hairwrap? We noemden ze toen waarschijnlijk anders, maar nu is alles waar ‘Ibiza’ voor staat hip, dus nu heten ze zo! Ik vind het leuk om te zien dat ze nog steeds (of weer opnieuw) hip zijn.

Met Koningsdag zagen we op een braderie iemand staan die kant en klare hairwraps verkocht. Van die wraps die ze met een klemmetje vastzetten in je haar. Mijn dochters vonden ze erg mooi, maar er stond zo’n lange rij dat ik geen zin had om daar op te wachten. Ik vertelde ze dat ik dit zelf ook wel kon maken. ‘Echt mama?’, zeiden ze, alsof het iets héééél moeilijks is…

Kleurtjes kiezen
Dus gisteren, aan het einde van de meivakantie besloot ik mijn belofte waar te maken. Ik had genoeg verschillende kleurtjes dun garen, dus ze mochten zelf ieder 4 kleurtjes uitkiezen die ik zou gebruiken. Ik heb vooral borduurgaren gebruikt van de Zeeman. Verder gebruikte ik voor wat extra glans / glitter metallic zilverkleurig borduurgaren tussendoor.

Tip: wil je ze ook gaan maken en ineens heel veel verschillende kleurtjes garen in huis halen? Bij de HEMA hebben ze een verpakking met 50 verschillende kleurtjes borduurgaren!

Nostalgie
Ik kan me nog goed herinneren dat er vroeger op braderieën en markten vaak van die kraampjes stonden waar je van die gekleurde gebreide truien kon kopen, armbandjes en ook de hairwraps kon laten maken. Ik stond er dan aandachtig bij de kijken om te zien hoe die dames dat deden. Vervolgens oefende ik op mijn kappop en alle andere poppen met haar. Later maakte ik ze bij mijn zusje en buurmeisjes. Ook maakte ik veel van dit soort armbandjes. Ik was het niet verleerd, want ik deed het zo weer!

Ik maakte er ook nog een paar aan een haarschuifje. Deze kun je vanzelfsprekend los in je haar doen en er ook weer uithalen. Aan een aantal maakte ik een veertje. Deze veertjes kocht ik bij Hema. Ziet er ook leuk uit, maar lijkt me niet handig als je je haar wil wassen. Dus dit heb ik bij mijn meiden niet gedaan, wel een klein kraaltje.

Tutorial
Eerst wilde ik een tutorial maken, maar er staan er al zoveel op YouTube. Wil je zien hoe je een Ibiza hairwrap maakt? Kijk dan bijvoorbeeld eens dit filmpje.

Lengte
Als je de wrap een klein stukje langer wil dan je eigen haar, dan maak je de strengen ongeveer 4 keer zo lang als je eigen haar. Dat lijkt misschien heel lang, maar je gebruikt ze dubbel gevouwen.

Ik vind het er lekker kleurrijk en zomers uitzien in het haar. Het kan eigenlijk bij ieder kapsel, los haar, een (halve) staart, vlecht enzovoorts. Benieuwd hoe lang het mooi blijft. Mijn meiden gaan ze morgen trots showen op school!

Tot snel! Volg je mij al op Instagram?

Zeeman: Ondergoed dat lekker zit én mooi staat.

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: