Leather Sweater voor mama

img_0202Een tijdje geleden kwam ik een blog tegen van een mama die de Leather Sweater van LMV voor zichzelf had gemaakt. Dat zag ik ook wel zitten. Na een paar leuke Sweater Dresses voor mijn meisjes wilde ik hem eerst verlengen tot jurk.

Het patroon had ik vorig jaar al getekend, maar ik vond het toch iets te spannend. De pasvorm komt bij een vrouw toch een stuk nauwer dan bij een meisje. Nu besloot ik toch gewoon voor een sweater te gaan.

Aanpassingen
Ik gebruikte maat 170 en deze versmalde ik. Ik tekende de zijkanten smaller en maakte er een lichte taillering in. Dit deed ik op basis van een andere goed passende sweater. Ook de mouwen maakte ik ook een stuk smaller en 3 cm korter. Overigens draag ik normaal een maat XS of S. Achteraf had ik ook voor een maat 164 kunnen kiezen en deze iets kunnen verlengen.

Stofjes
De inzetstukken op de schouders zijn niet van leder, maar van tricot. Kan ook prima. Ik vind het leuk dat het okergele uit de stof zo terugkomt. Toevallig had ik deze kleur tricot liggen. De boordjes wilde ik eerst van zwarte boordstof maken, maar dit leek me toch iets te druk. De panterprint stof komt van Karteris. Hier maakte ik ook al eerder een rok van. De gele tricot is van Megastoffen.

Patroon
De Leather Sweater is op dit moment niet te bestellen bij LMV. Er staat bij dat hij binnenkort weer leverbaar is. Ik haalde het patroon uit het boek Naaien voor beginners Kids van LMV.

Oja, de fotocredits zijn voor mijn 4 jarige dochter. Sommigen niet 100% scherp, maar best goed toch?:) En van de groene panterprint stof heb ik nog een stuk over. Hier ga ik iets voor 1 van de dochters van maken. Weten wat? Volg mij dan op Facebook!

Een gedachte over “Leather Sweater voor mama

  1. Pingback: Colorblock Sweater en panterprint rokje | MADE by MoDi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s