2 kinderkledingstukken uit 1 dameslegging

img_2534In de uitverkoop zag ik een zwarte dameslegging hangen in lederlook stof. Ik vond hem leuk, maar hij was mij te groot. Ik wilde hem net terughangen toen ik ineens op het idee kwam om er leggings voor mijn dochters van te maken. Hij koste nog maar 6 euro, dus dat was echt een prikkie. Ik ging op zoek naar de grootste maat voor zoveel mogelijk stof. Dit werd een L.

Legging
Zo bedacht, zo gekocht. Ik besloot te starten met een legging voor de jongste in maat 86. Deze haalde ik uit de onderkant van de benen. Ik tekende zelf een patroontje. Toen ik het patroon op de stof legde kwam ik erachter dat maat 86 groter is dan ik dacht en het niet zou lukken er ook nog een 104 uit te halen. Beetje wishful thinking wellicht… Je kunt trouwens de zoom aan de onderkant weer opnieuw gebruiken, als zoom voor de legging. Scheelt alweer tijd! In mijn geval liet ik de onderkant onafgewerkt. Lekker hip bij deze stof!

Rokje
Toen de legging klaar was keek ik naar het restant van legging. Voor mijn 3,5 jarige kon ik er nog wel een rokje uit halen. Een rokje is het enige kledingstuk dat ze momenteel met veel plezier aan doet, dus dat komt goed uit!

Hoe?

  • Ik knipte de rest van de binnenbeennaad open. De kruisnaad voor en achter blijft dan over.
  • De kruisnaad vouwde ik naar de zijkanten. Tadaa… dit zijn nu de zijnaden van de rok!
  • Ik knipte het elastiek aan de bovenkant eraf. Zorg dat de bovenkant nu recht wordt. Deze loopt schuin, omdat een legging aan de achterkant altijd hoger is i.v.m. je billen die erin moeten. Meet voor de zekerheid na of rok zo lang genoeg kan worden. Ik maakte een maat 110. Hierbij wilde ik een totale roklengte van 26,5 cm, inclusief boord.
  • Nu maakte ik een Cuff boord aan de bovenkant. Deze heb ik afgemeten om de taille van mijn dochter en de uiteinden aan elkaar genaaid. Het zwart witte Cuff boord is van Studiostof. Het is een restant van deze stoere sweaterjurk.
  • Nadat de Cuff vastgenaaid zat meette ik 26,5 cm lengte af en knipte ik de onderkant. Omdat ik met lederlook werk besloot ik de onderkant niet te zoomen, want deze stof tafelt niet. En ik vind het lekker stoer staan. Bij een andere soort stof zou ik dit wel hebben gedaan.
  • Klaar! Dochter heeft er weer een rokje bij!

img_2542

lrg_dsc06626lrg_dsc06627lrg_dsc06643lrg_dsc06636lrg_dsc06717lrg_dsc06680lrg_dsc06699lrg_dsc06682lrg_dsc06695

Linkjes & waar gekocht:

Bedankt voor je bezoekje aan mijn blog! Ps, volg je me al op Facebook?

Eén reactie op “2 kinderkledingstukken uit 1 dameslegging”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: