Supersnel gehaakte ‘brick stitch’ sjaal

img_1809In slechts 1 avondje haakte ik voor mijn oudste dochter deze sjaal. Om deze te kunnen maken moet je 2 steken kennen, lossen en halve stokjes. Het patroon wordt een brick stitch genoemd.

XL garen
Ik gebruikte Extra Large garen van de Action. Deze is geschikt voor naald 9 of 10. Ik gebruikte naald 12 zodat hij lekker soepel valt. Het is een stuk dat ik over had van een vloerkleed dat ik 1,5 jaar geleden haakte. Er zit een hele mooie glans op.

Patroon
Als handleiding gebruikte ik een Youtube video van Doe het zelf ideeën. Het is geschikt voor beginners en mensen die graag snel resultaat zien. Ik begon met 15 lossen. De sjaal heeft zo een mooie breedte voor mijn 3,5 jarige. Een aanrader!

De sjaal staat erg leuk bij de donkerblauwe jas (van Europe Kids) van mijn dochter.

Tijdens het kijken naar de grote paddenstoelen die we tegenkwamen gedurende een wandeling en voor haar fietstocht, poseert ze even om de sjaal te showen.

Baby Born mocht lekker mee op de fiets. Ook zij draagt een handgemaakte sjaal. Deze kreeg ze van haar tante.

Is haar fietsje niet cool? Deze kreeg ze voor haar derde verjaardag. Hij is van Popal.

Geef een reactie

Instagram

Nieuwste reacties

%d bloggers liken dit: