Jurkje 2 maten verkleinen in 15 minuten

img_5162Een tijdje geleden kreeg ik van iemand een zak met wat kleding die ze wegdeed. De meeste kleding was vrijwel niet gedragen of zag er nog als nieuw uit. Of ik hier nog iets van kon maken voor de kinderen? Wat lief! Er zaten zeker leuke kleurtjes tussen om een keer een ander kledingstuk van te maken voor de meiden.
15 minuten klus

Er zat ook een hele leuke sweaterdress bij in een mooie panterprint. Ik snapte niet waarom ze die wegdeed. Hij bleek haar te kort te zijn. Ik ben een stukje kleiner, maar heb ook een kleinere maat. Ik vroeg me af of er een makkelijker manier was om de jurk te verkleinen, zodat ik hem zelf aan zou kunnen. En dit bleek echt veel makkelijker dan ik had verwacht. Zo ging deze jurk van maat L naar een S in slechts een kwartier!

Hoe?
Weten hoe? Bekijk hieronder de (foto)tutorial.

Leg een goed passend kledingstuk op de jurk die je smaller wilt maken. Neem een kledingstuk dat even strak of wijd valt als dat je de jurk wilt hebben. De jurk heb ik hier binnenstebuiten.

img_5158

img_5159

Meet zowel bij de mouwen als aan de zijkanten van de jurk het verschil. Bij mij was het verschil bij de mouwen 2 cm en aan de zijkant 3 cm (aan beide kanten).

img_5162

Teken het verschil aan de binnenkant van de stof af. Houd hierbij rekening met naadwaarde. Ik gebruik hierbij een zoommaatje. Super handig!

img_5163

Met met een overlock(steek) langs de lijn die je hebt afgetekend.

img_5164Als je een overlocksteek gebruikt ziet het er daarna zo uit…

img_5165Even netjes langs de rand afknippen en klaar!img_5166Het resultaat…

Goed geslaagd toch? Overigens denk ik niet dat je een kledingstuk op deze manier al te veel maten kleiner kunt maken, want dan klopt je hals niet meer. Ik ben er blij mee:)

4 reacties op “Jurkje 2 maten verkleinen in 15 minuten”

  1. Superbedankt voor deze handige tip! Ik had een jurk genaaid voor mijn dochter die veel te wijd bleek te zijn. Nu kon ik het toch nog oplossen en het is perfect gelukt! 😃👍

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: