Gehaakte Fay sjaal met Zeeman verloop garen

img_0120Even geleden kocht ik voor beide dochters een super leuk roze teddy jasje. Voor beide dames precies dezelfde. Vind ik wel een keertje leuk. Zo lijken ze nog een beetje op elkaar, want qua uiterlijk hebben ze maar weinig overeenkomsten:)

Fay
Bij dit jasje wilde ik graag zelf een sjaal en een muts haken. Bij de Zeeman vond ik hiervoor een leuke verloopgaren, waar precies de kleur oudroze van het jasje in zit. Ik kocht 2 bollen van deze Fay garen. Voor het garen wordt haaknaald 4,5 geadviseerd, maar ik gebruikte 8. Zo wordt de sjaal losser en soepeler.

Gratis patroon
Ik gebruikte een gratis patroon dat ik op Youtube vond van Kirsten Redfield Crafts, de Easy Beginner Scarf for Kids. Ik begon met 25 lossen en deed het precies zoals in het filmpje. Ik werkte de sjaal rondom af met een rij vasten.

Muts
Ik maakte er ook nog een muts bij. Hierbij begon ik met het boord, die ik maakte met een ribbelsteek. In dit filmpje zie ik hoe dit werkt. Deze maakte ik 8 steken breed. Toen deze groot genoeg was, haakte ik de uiteinden aan elkaar vast. Ik haakte eerst een rij stokjes erop en daarna volgende ik hetzelfde patroon als de sjaal. Ik sloot iedere ronde met een halve vaste. Bovenop de muts maakte ik een pompon. Als je niet weet hoe dit werkt, dan zijn er op Youtube heel veel filmpjes te vinden waarin dit wordt uitgelegd.

Ik ben tevreden en ga op zoek naar een patroon voor een sjaal voor de andere dochter รฉn voor mijzelf:)

Geef een reactie

Instagram

Nieuwste reacties

%d bloggers liken dit: