Veanne shirt met regenboog

Dit setje hing al een tijdje gestreken en wel klaar om gepast en op de foto gezet te worden. De longsleeve viel echter een aantal keren van de kleerhanger en dat deed mij vermoeden dat de hals wel eens te wijd kon zijn. En dat vermoeden bleek te kloppen toen ik de moed had verzameld om de set te passen bij mijn dochter. De hals viel veel te wijd….zo balen! Aangezien hij verder wel goed zat besloot ik toch maar de halsboord los te tornen (inclusief het afwerkstrookje), dus dat was een fijn klusje…. ahummm!

Ik naaide de schoudernaden vanaf de mouwkant richting de hals schuin naar beneden vast (ongeveer 1,5 cm). Zo was de halsopening al iets kleiner. Daarna verkleinde ik de halsboord drastisch en zo kwam het dan allemaal toch nog goed. Dat het te wijd was geworden komt denk ik doordat ik geen tricot had gebruikt, maar viscose (denk ik). Deze stof is nog rekbaarder.

Naaipatroon
Het patroon dat ik gebruikte is de Veanne van Fab For You Patterns. Het is even slikken als je de patroondelen aan elkaar moet plakken, want het zijn meer dan 50, maar daarna heb je ook wat! Een patroon waarmee je niet alleen een shirt met lange mouwen of korte mouwen met een leuk mouwdetail kunt maken, maar ook verschillende modellen jurken en rokken. Super leuk om mee te variëren!

Ik maakte maat 122 voor mijn dochter die net 5 is geworden en ik vind het goed op maat vallen. Ik maak en koop kleding graag een beetje op de groei.

Regenboog opdruk
Ik maakte het shirt af met een regenboog opdruk. Deze afbeelding komt uit de Silhouette design store en is een ontwerp van Sarah Bailey: een speelse regenboog. Ik gebruikte gewone flexfolie, glitterflex en flockfolie. Deze verschillende structuren geven een leuk extra effect. De regenboog opdruk gebruikte ik al eens eerder, kijk maar hier. Ik gebruikte mijn Cameo voor het snijden en Easypress voor het drukken.

Setje
Het rokje is van Europe Kids
De crèmekleurige boots zijn van Keq / Schuurman Schoenen
Zwarte legging is van Name It

Ik ben helemaal blij met dit nieuwe setje en vind de kleur van de stof heel mooi bij het haar van mijn dochter matchen. Ze vindt het setje zelf ook heel mooi! Het leuke rimpeldetail bij de mouw vind ik super leuk. Er gaan zeker mee Veanne’s volgen!

3 reacties op “Veanne shirt met regenboog”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: