Kleurrijke Pippa shorts voor meisjes (gratis naaipatroon)

Afgelopen week, heb ik samen met mijn oudste dochtertje haar kledingkast uitgezocht. Er lagen nog 3 stapels met rompers die ze niet meer draagt sinds ze zindelijk is en ook nog wat kleertjes die te klein waren. We hebben alles netjes in een doos gedaan en op zolder gezet. Daar mogen de kleertjes wachten tot de jongste deze maat heeft bereikt en zal zij het meeste vast nog wel een keertje dragen tegen die tijd.

Pippa Pants
Onderin de kast ligt ook nog een stapeltje met kleding die nog te groot is. Het meeste hiervan hebben we gekregen. Hiertussen lag ook de roze Pippa Pants. Deze maakte ik een jaar geleden al. Ik zag dit shortje veel voorbij komen in de naaigroepen op Facebook die ik volg en vond hem zo leuk dat ik hem zelf ook besloot te maken. Het is een gratis patroon van Emma & Mona.

Groot
Ik was best wel teleurgesteld toen ik erachter kwam dat hij nog VEEL te groot was. Later las ik ook wel van anderen dat hij groot uit valt. Dus na de roze gelijk weer aan de slag gedaan met de groene in een maatje kleiner. Dit is maat 86/92 en past nu nog bij mijn dochter (van net 3) die normaal maat 104 draagt. Als je wil dat het broekje mooi aangesloten zit, mag je hem naar mijn idee dus echt wel 1 a 2 maten kleiner maken. De roze is namelijk maat 98/104 en zit nog steeds niet mooi bij haar. Deze blijft dus nog even mooi op die stapel liggen. Misschien volgend jaar?:)

Stofjes
Het groene stofje met de vogeltjes is een restje dat ik gebruikte voor een van mijn eerste kledingstukken die ik naaide, namelijk deze. Het roze stofje heb ik in 2015 gekocht bij Stoffen.net, hier maakte ik later ook een knoophaarbandje van. Ik had hem ook in het groen. Hier maakte ik een babybroekje en haarbandje van.

Desalniettemin, toch een super leuk broekje! Fijn om lekker in te spelen of op vakantie. Ik denk dat hij heerlijk zit, zou er zelf ook wel eentje willen…

Eén reactie op “Kleurrijke Pippa shorts voor meisjes (gratis naaipatroon)”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: