Luchtig nachthemdje voor warme zomerse nachten

De afgelopen weken hebben we al heel wat warme en zelfs tropische dagen èn nachten gehad. Ik laat mijn peuterdochtertje dan alleen in een hemdje en onderbroekje slapen, anders heeft ze het veeeel te warm. Maar dat wil mevrouwtje niet… ze is namelijk helemaal into de rokjes, jurkjes en ook nachthemdjes. Ze heeft er wat met met lange mouwen en korte mouwen, maar nog niet zonder mouwen. Leuk, want dan kan mama weer achter de naaimachine kruipen:)

Tetra stof
Ik ging op zoek naar een luchtig, ademend stofje. Ik dacht gelijk aan katoen… bij het opvouwen van de hydrofiele doeken kwam ik op het idee om tetra stof te gebruiken voor het nachthemd. Ik ging naar de Zeeman en kocht daar een XXL hydrofiele luier met oranje visjes voor slechts 3,99 euro.

Pillowcase dress
De Pillowcase dress is één van de patronen die al langer op mijn verlanglijstje stond en eigenlijk kan dit ook prima als nachthemd. Dus ik ging aan de slag en maakte de pillowcase dress van de grote hydrofiele luier.

Patronen en beschrijving
Ik maakte gebruik van dit schema voor de afmetingen van de pillowcase dress. Deze template gebruikte ik voor de armsgaten. Voor de beschrijving gebruikte ik de site van Little dresses for Africa. Een mooi (en kleurrijk) goed doel overigens. Als je tijd over heb zeker ook een jurkje voor Afrika maken.

Aanpassingen
In plaats van een naad aan de achterkant van de jurk maakte ik aan beide kanten een zijnaad. En in plaats van bias band gebruikte ik een gekleurd elastiek als bandjes, omdat het strikken van lintjes voor een peuter (die alles zelf wil doen) niet zo handig is. Dit elastiek kocht ik ook bij de Action, je ziet hier een afbeelding. Ik maakte net als bij de hals een tunnel, waar ik het elastiek doorheen heb gehaald. Om de lengte te bepalen gewoon even de jurk aangedaan en gemeten.

Wassen, strijken
De stof heb ik NIET van tevoren gewassen en gestreken. Dit doe ik normaal altijd wel, maar ik vond het zo handig dat de stof nu zo perfect gladgestreken was. Mijn dochter is pas 3 geworden, maar in verband met de krimp en het feit dat deze stof sowieso in elkaar krimpt na het wassen, maakte ik de jurk een maat groter, namelijk maat 4. Op de foto’s had ik hem nog steeds niet gewassen. Inmiddels wel: hij zit perfect en ziet je dat mooie kreukeleffect van de stof.

Dochter is blij met haar pillowcase nachtjurkje. Ze wilde hem gelijk aan, maar op het moment dat ik dit typ was het nou net weer niet warm genoeg… haha. Zal vast snel komen!

Ik heb nog een stukje stof over en het lijkt me leuk hier nog een kledingstuk voor mijn babydochter van te maken. Wie weet kan ik deze binnenkort showen en als ik me bedenk maak ik er gewoon hydrofiele luiers van of monddoekjes.

Het sterlampje is van Zeeman & het dekbedovertrek van Leenbakker.

Bedankt voor je bezoekje op mijn blog!

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: