Kleurrijke luchtballonnen traktatie voor kinderopvang

“10.000 luchtballonnen, kleuren de hemel blauw
10.000 luchtballonnen, zijn op weg naar jou
10.000 luchtballonnen, kleuren de horizon…………..

Mijn oudste dochter werd 2 weken geleden 3 jaar (oh mijn god, mijn lieve kleine meisje is al 3!!!). Uiteraard mocht ze op het kinderdagverblijf trakteren. Het moet daar een gezonde traktatie zijn en die probeer ik dan altijd leuk te verpakken, zodat het voor de kindjes toch als een klein cadeautje voelt als ze het krijgen.

Inspiratie
Mijn zoektocht begon via Google en Pinterest. Als snel zag ik voorbeelden van luchtballonnen gemaakt met een ballon, bekertje of bakje en rietjes. Gelijk was ik enthousiast en ging naar de winkel om spulletjes in te slaan… Ik kocht bijna alles bij de HEMA:

Redelijk snel klaar
Ik denk niet dat ik hoef uit te leggen hoe ik ze gemaakt heb, dat spreekt voor zich. Wat ik gebruikte zie je op de foto: ballonnen, bekertjes, rietjes, washi tape en stiften.

Ik heb er 18 (dus toch geen 10.000๐Ÿ˜‰) gemaakt en dat koste me zo’n 2,5 uur. Meer tijd dan ik in eerste instantie dacht, maar op de een of andere manier heb ik dat altijd met traktaties. Vorig jaar heb ik bellenblaasvlinders gemaakt waar ik een volledige middag mee bezig was, dus dit viel nog mee.

Vulling
In eerste instantie wilde ik fruit in de bekers doen. Ik dacht aan aardbeien en druifjes, maar dit vond ik toch een beetje lastig met de houdbaarheid. Ik had de bekertjes dan ‘s ochtends pas kunnen vullen, omdat dit fruit in de koelkast bewaard moet worden. Helemaal met de hitte van nu (bijna 30 graden). En aangezien het ‘s ochtends al een hele klus is om 2 kindjes klaar te maken voor het kinderdagverblijf besloot ik het mezelf iets gemakkelijker te maken.

Ik vulde het bekertje met een doosje rozijntjes, 2 spekjes en een mini-bellenblaasje. Die spekjes zijn dan wel niet heel gezond, maar een beetje zoetigheid moet kunnen toch in de peutergroep? En met 35 kcal per stuk valt het nog wel mee…

Groot
Waar ik van tevoren niet echt bij stil heb gestaan is dat 18 ballonnen bij elkaar best een groot pakket vormen… dus het meenemen is iets minder makkelijk. We hebben er 2 grote bakken voor gebruikt en dochterlief gezellig samen weggebracht. Vond zij alleen maar leuk!

Bekijk hier meer verjaardagstraktaties!

img_2175

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! โ™ฅ

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: