Nijntje koekjes geboortetraktatie met muisjes

Op het moment zit ik als ik even een uurtje over heb vaak achter mijn laptop om alle foto’s netjes te ordenen en sorteren in mapjes. Op de een of andere manier komt dat er bijna nooit van, waardoor de foto’s zich opstapelen en de klus alleen maar groter wordt. Maar momenteel zit ik in een goede flow. Het leuke is dat ik af en toe nog foto’s tegenkom die ik gemaakt heb om op deze blog te plaatsen, zoals deze.

Grote zus
Toen de jongste dochter begin van dit jaar geboren was, mocht de oudste trakteren op het kinderdagverblijf om te vieren dat ze grote zus was geworden. De traktatie had ik van tevoren al uitgezocht, want in de kraamweek ben je druk genoeg met andere dingen wist ik. Ik had gezocht naar een traktatie die ik samen met de oudste kon maken, want voor zo’n meisje is het ook maar gek dat ze ineens de aandacht moet delen. En dat alles ineens om de baby draait. Extra leuk om dan even een momentje samen iets te doen als de baby slaapt.

Nijntje koekjes
Voor de traktatie hebben we 3 ingrediënten gebruikt, namelijk Nijntje biscuits, muisjes en wit glazuur. Op deze manier is de traktatie nog redelijk gezond. Als was boter ipv glazuur beter geweest, maar ik was bang dat de koekjes dan snel zacht zouden worden en in glazuur dippen is leuker voor een peuter😉. In plaats van deze Nijntje biscuits kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor soepstengels of biologische volkoren letterkoekjes.

Lekker dippen
Na het avondeten zat ik samen met de grote zus aan tafel. Even eentje voordoen en daarna ging ze lekker aan de slag… Dippen in een beker met glazuur en daarna in een beker met muisjes. Even aandrukken en klaar! En dat dan tot je er genoeg voor alles kindjes en de leidsters hebt natuurlijk. Mijn peutertje genoot ervan even samen wat met mama te doen, dat zag ik aan haar en ik zelf eigenlijk ook wel.

Later heb ik de koekjes in een mandje gedaan, dat ik heb opgevuld met transparant folie. Toepasselijke roze strik erom heen en het zag er gelijk lekker feestelijk uit.

Apetrots
De volgende ochtend bracht papa haar naar het kinderdagverblijf en toen ze binnen kwam renden alle kindjes gelijk naar haar toe om te kijken wat ze had meegebracht. Apetrots liet ze zien wat ze had gemaakt en vertelde ze dat ze een zusje had gekregen. Zo lief!

Door het avondlicht zijn de foto’s helaas een beetje donker en minder scherp (ik moet me nog eens verdiepen in alle instellingen van onze camera), maar het idee is goed te zien dacht ik:)

Bekijk hier meer geboorte traktaties!

img_2403

Eén reactie op “Nijntje koekjes geboortetraktatie met muisjes”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: