Unicorn traktatie voor het kinderdagverblijf

Ze was jarig tijdens de lockdown, toen ook de basisscholen en kinderdagverblijven gesloten waren. Ik zei tegen mijn dochter die 3 is geworden dat ze als haar ‘school’ weer open zou gaan, ze alsnog zou mogen trakteren. En dat kan dus nu!

Gezond & coronaproof
Vorig jaar vond ze het al een hele eer om te mogen trakteren, ik zie zo de foto voor me waarop ze heel trots haar traktatie uitdeelt aan een ander kindje. Met 3 jaar zijn ze zich er nog bewuster van, vandaar dat ik dit ook graag wilde voor haar. We moesten ons wel aan de coronaregel houden dat het voorverpakt is. En bij ons op het kinderdagverblijf moet het ook gezond zijn. Dat heb ik dit keer maar een beetje met een korreltje zout genomen.

Zo min mogelijk plastic
Ik maakte in m’n hoofd een lijstje van dingen die ze leuk vindt: prinsessen, Frozen, unicorns / eenhoorns…. en ik zocht via Pinterest naar inspiratie. Ik vind het ook belangrijk om zo min mogelijk plastic te gebruiken, dus daar hield ik ook rekening mee. Ik vond meerdere voorbeelden van kartonnnen bekers waar een unicorn op geknutseld was en daar besloot ik zelf ook mee aan de slag te gaan.

Wat heb ik gebruikt?
– Papieren bekers in het wit (Coop)
Glitter papier (Intertoys)
Diamant stickers (Intertoys)
– Stevig gekleurd papier (had ik nog)
Potloden (roze en grijs)
Eventueel vouwblaadjes (HEMA)
Plakstift, lijm, schaar, nietmachine met nietjes, wasknijpers…

Hoe heb ik de unicorn bekers gemaakt?
Het spreekt waarschijnlijk grotendeels voor zich, maar hierbij in het kort mijn aanpak:
– Eerst maakte ik de hoorn. ik tekende eerst een malletje op een dik papiertje. Als je dit lastig vindt kun je een plaatje van internet uitprinten. Ik plakte een vel glitterpapier op een vel stevig gekleurd papier en trok de vorm van de hoorn over. Dit doe je zo vaak tot je er genoeg hebt. Daarna knip je ze uit.
– Vervolgens maakte ik de oren. Ook hiervoor tekende ik een malletje, 1 voor het hele oor en 1 voor de binnenkant. De oren maakte ik van het dikke papier en het roze binnenstukje is een vouwblaadje. Het binnenstukje plak je met een lijmstift op het oor.
– De hoorn heb ik met een nietje vastgezet, want dit lukte niet met lijm. De oren deed ik wel met lijm. Ik moest ze wel vastzetten met wasknijpers en laten drogen, anders bleef het niet zitten.
– Dan plak je de diamantjes erop, hiermee verberg je ook het nietje.
– Teken de oogjes erop (eerst met potlood, dan overtrekken met stift) en eventueel wangetjes met een roze potlood. Je kunt ook nog 2 puntjes tekenen voor een neusje.
– Op de achterkant kun je met stift nog iets schrijven, bijvoorbeeld: ‘Hoera ….. 3 jaar!’

Vullen
Als je unicorn bekertjes klaar zijn kun je ze vullen met iets lekkers en eventueel een klein cadeautje. Ik deed voor de meisjes onderin een haarspeldjes (Zeeman) en de jongens kregen een traktatie potlood (Hema). Daarbij deed ik een zakje Smoeltjes. Zoals ik bovenaan al aangaf, niet écht gezond, maar ik had ook niet zoveel inspiratie voor iets dat voorverpakt is én gezond. Fruit krijgen ze altijd al op het kinderdagverblijf en een doosje rozijntjes in zo’n beker oogt een beetje sneu weet ik uit ervaring.

Dochterlief vindt ze mooi! En vooral het cadeautje onderin de beker vindt ze leuk!

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: