Toffe cadeautips voor een meisje van 5 jaar

Zoals je al eerder voorbij zag komen op deze blog, werd mijn ‘kleine’ meisje pasgeleden 5 jaar. Ik deelde namelijk al de taart die ik voor haar had besteld en versierd. Zit ze echt alweer een jaar op de basischool? Ongelofelijk! Heel erg cliché, maar wat vliegt de tijd! Aangezien mijn cadeautips goed gelezen worden door jullie deel ik ook nu weer de cadeautjes die mijn dochter voor haar 5e verjaardag kreeg. Dit zijn cadeautjes die we zelf hebben gevraagd via Lijstje.nl.

Armbandje met naam
Het zilveren naamarmbandje dat mijn dochter kreeg toen ze pas geboren was draagt ze nog steeds. Mijn meid is echt gek op sierraden en deze heeft ze altijd om. Hij begint nu alleen wel wat klein te worden. Tijd voor een nieuw leuk armbandje! Mijn dochter kreeg er 1 met parels en een bedeltje met haar naam. Super schattig. Nu draagt ze deze altijd!
Bekijk dit armbandje hier!

Krijtbord / whitebord
Begin van dit jaar gingen we een weekje op vakantie naar een Landal park in een speciaal kinderhuisje: een huisje waar speelgoed aanwezig is. Super handig! In dit huisje stond ook een krijtbord / whitebord. Mijn meiden (bijna 5 en 7 jaar) speelden hier echt super veel mee. Tekenen, schrijven, woorden maken met magnetische letters die erbij zaten… Dit bracht mij op het idee, om dit ook voor haar verjaardag te vragen. Ze kreeg hem en ook thuis spelen mijn dochters er nog steeds heel veel mee. Een aanrader!
Bekijk hier krijtborden bij Bol.com

Pop die op je lijkt
Vroeger hadden in mijn beleving zo’n beetje alle poppen blond haar en blauwe ogen. Gelukkig zijn poppen er nu in verschillende tinten, verschillende haar- en oogkleuren en verschillende afkomsten. Zo kunnen kindjes zich identificeren met hun pop. Ik wilde zelf heel graag een popje voor mijn dochter die op haar lijkt: met rossig haar en blauwe ogen. Ik liet haar er een paar zien (zonder te verklappen, dat het een verjaardagscadeau was) en ze koos deze uit. Toen ze hem kreeg was ze op slag verliefd! Het is echt een mooi popje met kwalitatief goede kleertjes. Ze heeft ook nog eens balletjes in haar haar die mijn dochter ook altijd in wilde toen ze kleiner was. ‘Bal in’, zei ze dan…
Bekijk hier Llorens popje Lea

Punnikpopje
Onlangs kwam mijn dochter thuis met een punnikwerkje dat ze op de kinderopvang had gemaakt. Ik had eigenlijk verwacht dat ze hier nog wat klein voor zou zijn, maar het was redelijk gelukt. Mijn dochter is ook wel wel het type dat geduld heeft voor dit soort creatieve dingen. Zal ze dat van haar moeder hebben?;) Dus hop, het punnikpopje belande ook op haar verlanglijstje. Ze kreeg hem, we gaan hem snel proberen samen!
Bekijk hier leuke punnikpopjes!

Keyboard met microfoon
Een grote wens van mijn dochter zelf, een keyboard met microfoon. Dit moest op haar lijstje! Ik zette er één op het lijstje waar ze een tijdje mee vooruit kan. Dus niet te kinderachtig, zodat ze hem straks ook nog kan gebruiken als ze wat ouder is en eventueel echt noten kan lezen / liedjes wil leren spelen.
Bekijk hier keyboards voor kinderen

Een vrolijke pyjama
Een praktisch cadeau komt ook altijd wel op ons lijstje. Ik wil niet teveel speelgoed… en met dit soort cadeaus zijn mijn kinderen oprecht ook blij. Ze onthouden ook precies van wie het ze het hebben gekregen. Mijn kids hebben vrijwel alleen maar HEMA pyjama’s in hun kast. Deze blijven mooi in vorm en mooi van kleur.
Bekijk hier meisjespyjama’s bij HEMA

Stiften voor kleine kunstenaars
Welk meisje houd er niet van kleuren en tekenen? Stiften, knutselspullen, tekenpapier… het is hier niet aan te slepen! Ik hou er ook van om mijn meiden lekker creatief bezig te zien. Stiften zijn wat mij betreft dus altijd een goed cadeau voor een meisje. Met glitterstiften worden de kunstwerken nog specialer!
Bekijk hier glitterstifen

Ikea Urban kinderstoel
Mijn dochter wilde dezelfde kinderstoel als haar zus: de Urban van Ikea. Ik vind hem zelf ook ideaal. Ze zitten er toch nog lekker hoog op en kunnen goed aan tafel zittten, maar het is geen echte kinderstoel meer. Ik als moeder vind het mooi om 2 dezelfde stoelen bij elkaar te hebben, dus het leek een een praktisch cadeau. Ze vond het erg stoer dat ze niet meer in haar andere kinderstoel hoefde (de Blames zonder spijltje en dienblad).
Lees hier meer over de Urban van Ikea

XXL unicorn knuffel
Mijn dochter is helemaal gek van unicorns. Voor mijn gevoel zitten alle kleutermeisjes zo’n beetje in een unicorn fase. Wat is er dan leuker, dan een hele grote unicorn knuffel? Staat lekker gezellig op je bed en je kunt er héél goed mee knuffelen!
Bekijk hier grote unicorn knuffels

Ook leuk: het lievelingsdier van je kind als (grote) knuffel. Voor mijn meisje is dat een flamingo!

Welke tips heb jij?
Heb jij nog meer cadeautips voor meisjes van 5 jaar? Niet alleen voor de verjaardag, maar bijvoorbeeld ook voor Kerst of Sinterklaas. Laat een reactie achter!

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: