Wieghoeslaken met ijsbeertjes

Weet je wat ik al heel lang eens wilde maken? Een hoeslaken. En dan niet een simpele witte of andere effen kleur, maar met een mooi printje. Toch had ik het nog nooit geprobeerd. Heb wel eens gekeken om er één te maken voor het peuterbed van mijn jongste dochter, maar dan heb je toch al wel een flinke hoeveelheid stof nodig en dan is het qua prijs weer wat minder aantrekkelijk. En in haar wieg- en ledikantfase is het er niet van gekomen. Maar nu heb ik weer een baby én een wiegje, dus dat is een mooi maatje om het eens te proberen:)

Stof
Bij Naaiplezier bestelde ik een leuk stofje van Qjutie Kids met ijsberen. De stof past mooi bij de blauwe dekentjes die we hebben in combinatie met een wit lakentje. De stof heeft een mooie grijsblauwe kleur. Het is tricot, maar je kunt ook niet rekbaar katoen gebruiken.

Hoe?
– De afmeting van een normaal wiegmatras is 40 cm x 80 cm. Van deze maten ben ik uitgegaan ondanks dat ik een ovaal matrasje heb voor ons Mozeswiegje. Een wiegmatras is over het algemeen niet super dik, die van ons is zo’n 5 cm. Daarom voegde ik aan de afmetingen rondom 10 cm toe. Ik knipte dus een stuk van 60 cm x 100 cm. Vervolgens knipte ik bij alle 4 hoeken een vierkant van 10 cm x 10 cm eruit. Als je matras dikker is moet je uiteraard meer centimeters toevoegen rondom.
– Vervolgens naai je bij de hoeken de uiteinden aan elkaar. Dit past straks om de hoeken van je matras heen. In dit filmpje van Made Everyday kun je zien wat ik bedoel.
– Vervolgens naaide ik helemaal rondom een elastiek van 1cm breed aan het hoeslaken. Deze rekte ik helemaal uit tijdens het naaien. Zo trekt je stof bij elkaar en zal het laken mooi om je matras blijven zitten, net als bij de hoeslakens die je in de winkel koopt.

Een snel en leuk project! Bij een ovaal matrasje kun je er ook voor kiezen om het matras over te trekken op je stof en daar dan 10 cm rondom bij te tekenen. Dan hoef je ook geen hoeken uit te knippen en vast te maken. Ik deed het zoals hierboven, omdat ik mijn spullen vaak doorverkoop en op deze manier is hij net wat universeler te gebruiken.

Hopelijk zal mijn kleine man er heerlijk op slapen!

Zeeman: lekker naar buiten met onze zomerse artikelen.

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: