Katoenen luiers voor kleine popjes genaaid

lrg_dsc06847In tegenstelling tot de rest van mijn huis is mijn naaikamer is altijd een gezellige bende. Tussen mijn eigen rommel kan ik alles prima terugvinden. En het is zo heerlijk dat ik alles waar ik mee bezig lekker kan laten liggen in die kamer. Dan ga je zo weer verder als je even een momentje hebt.

Opgeruimd staat netjes!
Maar vorige week begon ik me er ineens aan te storen. Ik heb een bureau waar 2 stoelen aan staan. De ene stoel zit ik altijd op en de andere had ik he-le-maal volgegooid met restjes stof. Van die slierten waar je eigenlijk vrijwel niets meer van kan maken, maar die ik toch wil bewaren, want je weet maar nooit. De hoogste tijd om toch een beetje orde in de chaos te scheppen. Ik stopte ze allemaal netjes in een mand. Ook ordende ik de kast waar alle stoffen in liggen en ruimde ik het bureau op.

Onafgemaakte projectjes
Tijdens het opruimen kwam ik wat onafgemaakte projectjes tegen, onder andere 2 jurkjes voor mijn dochters. De een gooide ik weg, want daar zat teveel frustratie in… en de andere maak ik binnenkort af. Verder lagen er ook nog wat herstel- en vermaakwerkzaamheden. Daar heb ik nooit zoveel zin in… Maar ik besloot er ‘s avonds gelijk maar een paar weg te werken.

Kleine klusjes
Ik maakte van een lange pyamabroek een korte, deed een nieuw elastiek in een broek en maakte een nieuw lusje aan de bekleding van de poppenbuggy. Dat geeft toch best een voldaan gevoel! Vervolgens ging ik aan de slag met deze poppenluiers.

Poppenluiers naaien
Deze poppenluiers maakte ik al best lang geleden. Ik gebruikte witte wafelstof voor de binnenkant en voor de buitenkant restjes katoen. Patroontjes voor dit soort luiers zijn in overvloed te vinden via internet. Google maar eens. Ik weet niet meer welke ik destijds gebruikt heb, maar ik weet nog wel dat ik hem verkleind heb uitgeprint. Zo paste hij perfect bij de kleine pop van mijn dochter.

Ik gebruikte klittenband waar een lijmlaag achter zit. En dat is de reden dat de luiers bleven liggen. Razendsnel bleek namelijk dat dit niet bleef zitten. Er doorheen stikken met mijn oude naaimachine (een verschrikkelijke Singer van de Lidl), lukte ook niet… Dus ik gooide ze aan de kant!

Oplossing
Ik haalde het plakklittenband eraf en naaide er nieuw klittenband op, waar dus geen lijmlaag achter zit. Het schijnt ook helemaal niet goed te zijn om met je naald door zo’n lijmlaag te naaien.

Wat een lange inleiding om te vertellen dat ik dus zo’n 1,5 tot 2 jaar nadat ik deze 3 poppenluiers maakte, eindelijk het project voltooide. Mijn dochter vindt ze leuk! De pop heeft ze al vaak fictief vol gepoept! Dan legt ze ze even weg, want ze stinken dan:). Wat ze jammer vindt, is dat ze te klein zijn voor Baby Born. Misschien maak ik daar nog wel eens een grotere variant voor…

De modellen op de foto:
– Happy Hors knuffel
– Klein babypopje
– Paola Reina popje

Bekijk hier meer naaien voor poppen!

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog! Volg je me al op Pinterest?

2 reacties op “Katoenen luiers voor kleine popjes genaaid”

  1. Hallo
    Kan ik het patroon van de poppenluier krijgen? Ik wil voor Sinterklaas wat poppen kleertjes naaien voor mijn kleindochter

    Gré Sturing

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: