Baby Born in haar eigen ballerina outfit (gratis patroon)

img_2902Zingen, dansen, Elsa naspelen in haar blauwe jurk, Kinderen voor Kinderen nadoen. Een greep uit de activiteiten die mijn oudste dochter zo’n beetje dagelijks onderneemt. Ze is nu net 4 geworden en mag dus nu naar de basisschool, maar ze was een aantal maanden geleden echt al toe aan een nieuwe uitdaging. We deden haar daarom begin van dit jaar op ballet. Een sport waarvan ik dacht dat deze echt perfect voor haar zou zijn.

Summer Vibes
En wat vond ze het leuk, de eerste les al! Ze was meteen verkocht. Of het nou door de leuke dansjes en spelletjes kwam óf door de leuke balletjurkjes, dat weet ik niet… Inmiddels heeft ze al een optreden in het theater achter de rug voor een volle zaal en doet ze nog meerdere keren per week het dansje dat ze daarvoor leerde. Een superschattig dansje op het nummer Summer Vibes van Mylene en Rosanne. Zelfs onze jongste steekt haar handjes al in de lucht als ze het begin van dit nummer hoort en draait vrolijk mee in het rond.

Balletpakje voor Baby Born
Na de poppenkleertjes die ik voor Babyborn maakte, bedacht ik me dat het ook wel super leuk zou zijn als Babyborn ook een balletpakje zou hebben. Dus ik begon met het maken van een mouwloos balletpakje. Toen ik deze net klaar had kwam ik op Facebook ineens een gratis patroon van een balletpakje van iemand anders tegen. Bizar toevallig! En jammer dat ie niet een paar dagen eerder was gekomen. Had mij tijd gescheeld;)

Patronen
Els Brussel maakte naast het balletpakje ook een patroon voor een maillot en schoentjes. Deze 2 gebruikte ik wel. Ze passen perfect! Je vindt de patronen op haar blog. De schoentjes paste ik overigens aan. Ik naaide een elastiekje aan de bovenkant.

Niets nieuws gekocht
De tutu is gemaakt van vitrage van IKEA, waar ik ooit iets creatief mee heb gedaan. De maillot heb ik gemaakt van een hemdje van mijzelf. Van de roze stof maakte ik een jurkje en het andere balletrokje maakte ik van een stofje van de Action. Van deze stof wilde ik een tijdje geleden een tutu voor de cakesmash van de jongste maken, maar eenmaal thuis bleek deze stof veel te stijf en dik te zijn. Het elastiek van de rokjes en bandjes is ook van de Action en de beenwarmers maakte ik van een stof waar ik een top voor mijn oudste dochter van maakte.

De tutu maakte ik overigens op dezelfde manier als ik de tutu voor de cakesmash van mijn dochter maakte toen ze 1 werd.

Stiekem
Ik vind de set erg leuk geworden. En mijn dochter is er ook erg blij mee. Ik pakte het in voor haar 4e verjaardag. Ik vertelde haar dat ik het ‘stiekem’ in de avonduren speciaal voor haar had gemaakt. Ze voelde zich vereerd. Lief! En uit alle cadeautjes die ze kreeg viste ze deze als eerste. Baby Born moest het gelijk aan!

Meer Baby Born inspiratie? Kijk hier!

img_2901img_2903img_2904img_2908img_2905img_2906img_2907img_2913img_2917img_2916

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: