Zomerjurkje voor kleine schattige meisjes

img_8122Wist je dat je een knoop kunt vastnaaien met de naaimachine? Ik niet! Ik kwam er bij toeval achter toen ik in de handleiding van mijn naaimachine zocht hoe ik ook alweer precies een (4 fasen) knoopsgat moet maken.

Knopen en knoopsgaten zijn niet bepaald mijn favoriet. Dit schattige Grace jurkje bleef er een tijdje door liggen. Ik had er geen zin in. Toen ik er uiteindelijk toch voor was gaan zitten viel het eigenlijk wel weer mee… Helemaal omdat ik de knopen met de machine kon vastnaaien.

Hoe ik dat deed?

  • Voetje eraf halen
  • Zigzagsteek instellen
  • Steeklengte op 0
  • Steekbreedte opmeten (ruimte tussen de 2 gaten), bij mijn knoop van 1 cm was dit 3 mm.
  • Draadspanning tussen 3 en 5

Dan de naald positioneren boven het ene gat en dan een stuk of 8 keer (met de hand) heen en weer zigzaggen van het ene naar het ander gat. Draadjes knippen en klaar!

Zo hoort het op mijn Pfaff Smarter. Het zou op een andere naaimachine net iets anders kunnen werken. De gele knopen zijn trouwens van de HEMA.

Grace Jurkje
Toen ik dit stofje zag liggen in de kraam van Megastoffen wist ik meteen dat dit een Grace jurkje moest worden. Hiervoor zocht ik al langere tijd naar een mooi katoentje. Deze stof vind ik lief van kleur en helemaal passen bij dit (gratis) patroon van Emma & Mona.

Een leuk patroon om te maken en ik vond het leuk weer een keer met katoen te werken. Denk dat ik hem ook nog een keer in tricot maak! Tricot heeft zo z’n voordelen, bijvoorbeeld dat je het niet hoeft te strijken:)

Oja, ik vraag me af of ik de rok er helemaal goed aangezet heb. Volgens mijn niet… maar ik laat het wel zo. Geen zin om uit te halen en dit kan ook prima!

Maat
Ik maakte overigens maat 92 voor mijn 16 maanden oude dochter. De grootste maat, hier kan ze nog wel even in.

Ohhh en wat staat het jurkje mooi bij die felblauwe ogen van mij kleine meid. Ik zou bijna toch haar gezichtje in beeld brengen! Tijdens het maken van de foto’s was madame druk met een (lege) bellenblaas. Zie blies wel heel schattig, maar bellen kwamen er dus niet…

img_8113img_8100img_8111img_8121img_8125img_8128

2 gedachtes over “Zomerjurkje voor kleine schattige meisjes

  1. Pingback: 4 snelle / kleine projectjes | MADE by MoDi

  2. Pingback: Nieuwe kleertjes voor Paola Reina popje | MADE by MoDi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s