Zomerjurkje voor kleine schattige meisjes genaaid

img_8122Wist je dat je een knoop kunt vastnaaien met de naaimachine? Ik niet! Ik kwam er bij toeval achter toen ik in de handleiding van mijn naaimachine zocht hoe ik ook alweer precies een (4 fasen) knoopsgat moet maken.

Knopen en knoopsgaten zijn niet bepaald mijn favoriet. Dit schattige Grace jurkje bleef er een tijdje door liggen. Ik had er geen zin in. Toen ik er uiteindelijk toch voor was gaan zitten viel het eigenlijk wel weer mee… Helemaal, omdat ik de knopen met de machine kon vastnaaien.

Hoe ik dat deed?

  • Voetje eraf halen
  • Zigzagsteek instellen
  • Steeklengte op 0
  • Steekbreedte opmeten (ruimte tussen de 2 gaten), bij mijn knoop van 1 cm was dit 3 mm.
  • Draadspanning tussen 3 en 5

Dan de naald positioneren boven het ene gat en dan een stuk of 8 keer (met de hand) heen en weer zigzaggen van het ene naar het ander gat. Draadjes knippen en klaar!

Zo hoort het op mijn Pfaff Smarter. Het zou op een andere naaimachine net iets anders kunnen werken. De gele knopen zijn trouwens van de HEMA.

Grace Jurkje
Toen ik dit stofje zag liggen in de kraam van Megastoffen wist ik meteen dat dit een Grace jurkje moest worden. Hiervoor zocht ik al langere tijd naar een mooi katoentje. Deze stof vind ik lief van kleur en helemaal passen bij dit (gratis) patroon van Emma & Mona.

Een leuk patroon om te maken en ik vond het leuk weer een keer met katoen te werken. Denk dat ik hem ook nog een keer in tricot maak! Tricot heeft zo z’n voordelen, bijvoorbeeld dat je het niet hoeft te strijken:)

Oja, ik vraag me af of ik de rok er helemaal goed aangezet heb. Volgens mijn niet… maar ik laat het wel zo. Geen zin om uit te halen en dit kan ook prima!

Maat
Ik maakte overigens maat 92 voor mijn 16 maanden oude dochter. De grootste maat, hier kan ze nog wel even in.

Ohhh en wat staat het jurkje mooi bij die felblauwe ogen van mij kleine meid. Ik zou bijna toch haar gezichtje in beeld brengen! Tijdens het maken van de foto’s was madame druk met een (lege) bellenblaas. Zie blies wel heel schattig, maar bellen kwamen er dus niet… Het toverstafje vind je hier!

img_8113img_8100img_8111img_8121img_8125img_8128

2 reacties op “Zomerjurkje voor kleine schattige meisjes genaaid”

  1. […] Kussenhoesje Ten slotte maakte ik een hoes voor een sierkussentje. Ik maakte er een met een opening aan de achterkant. Het is de tweede manier die Dana in deze video laat zien. Dit is een goed alternatief voor een rits. Je hoeft dan niet iedere keer je hele kussen te wassen, maar kan alleen de hoes in de wasmachine doen. Het naaien deed ik samen met mijn kleuter. Ze vond het super leuk dat ze mocht helpen. Al was het eigenlijk alleen de spelden eruit halen:). Het stofje is een restant van een Grace Jurkje. […]

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: