Bloementraktatie met potjes klei

img_2883Wie jarig is, mag trakteren. En als je 4 wordt is dat extra speciaal, want dan mag je naar de basisschool.

Fantastische tijd
Na bijna 4 jaar was het tijd voor mijn oudste dochter om afscheid te nemen van het kinderdagverblijf. En wat heeft ze het daar (1 dag in de week) leuk gehad! Hoe ouder ze werd, hoe leuker. Ze leerde er van alles, bouwde een band op met de leidsters en sloot ook al echte vriendschappen. Ze ging er met veel plezier naartoe en wilde vaak aan het einde van de dag nog helemaal niet mee naar huis.

Vriendjes
Vanaf de peutergroep, waar ze vanaf 2 jaar naartoe ging, was het vanaf de eerste dag dikke mik met een schattig jochie die haar beste vriend werd. En later kwam daar een beste vriendin bij. Zo schattig die kleintjes samen. Met beiden gaan we voorlopig in ieder geval contact houden.

IJsjes trakteren
Goed, nu werd ze dus 4 jaar en dat betekende dat ze mocht trakteren. Het was best mooi weer en daarom mocht ze ijsjes trakteren. Een feestje voor kinderen en waterijsjes kunnen door voor een gezonde traktatie. Er moest uiteraard wel iets leuks bij.

Potjes-klei-bloemetjes
Op Pinterest kwam ik het idee van potjes-klei-bloemetjes tegen. Hier maakte ik mijn eigen variant van. Handig dat je dit van tevoren kun klaarmaken, omdat je niet met verse ingrediënten werkt.

img_7722Wat heb ik gebruikt?

Hier onder het resultaat…..Ik vind ze leuk. Lekker vrolijk!

En het belangrijkste. Ze heeft een superleuke laatste dag gehad. Op naar de basisschool grote meid!

En uiteraard kregen de leidsters ook een aardigheidje. Ze mocht kiezen wat ze wilde geven. “Chocola vinden ze lekker mama!”. En dat bleek helemaal te kloppen.

We kochten Tony Chocolonely en deden er douchemousse van de HEMA bij. Op het kaartje schreef ik een bedanktekst en m’n dochter maakte een mooie tekening en plakte er glitterstikkers op. Inpakfolie en lintjes erom heen en klaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s