Kussen voor opbergkist naaien

Enige tijd geleden kocht ik deze opbergkist / speelgoedkist (tweedehands). Hij was toen nog niet geschilderd. Ik maakte hem zwart met mat zwarte lakverf en we zetten er wieltjes onder. Hij dient nu als kist waar alle handschoenen en sjaals inzitten.

In onze hal vond ik het toch een wat saai geheel. Ik wilde het wat opvrolijken. Eerst had ik er een los kussen op liggen, maar die lag er steeds naast als onze kids hun sjaal en handschoenen hadden gepakt. Daar werd ik een beetje moe van….

Zitkussen
Toen besloot ik er een zitkussen op te maken. Ik ging op de markt in Doetinchem een stuk schuimrubber halen. Ik schrok een beetje van de prijs, bijna 20 euro. Maar ja, ik was speciaal voor het schuimrubber naar de markt gegaan, dus heb het maar meegenomen. Kon ik thuis gelijk aan de slag, want de stof had ik al eerder gehaald.

Zwart-witte stof
De zwart-witte stof haalde ik bij Ikea. Eerst maakte ik het schuimrubber precies even groot als de bovenkant van de kist. Daarna mat ik alle maten, van de bovenkant, de lange zijden en de korte zijden. Daarna knipte ik alle stukken uit de stof plus een ruime cm naadwaarde rondom. Dan is het een kwestie van de stukken aan elkaar naaien. Tussendoor paste ik een paar keer om te zien of ik goed op weg was.

Dit soort projectjes behoren niet tot mijn favoriete projecten (lees: saai), maar ben wel blij met het resultaat. Dan vind ik het toch maar weer handig, dat ik zo iets zelf kan maken!

Vastplakken
Ik plakte het kussen aan de klep van de kist vast met Tesa montagetape. Geen idee of het daar echt voor bedoeld is. Ik had de verpakking niet meer, maar tot nu toe blijft het goed zitten.

Droogbloemen en pannenkoekplant
De droogbloemen met bolletjes klei maakte ik al eerder. Lees daar hier meer over. Op de foto met witte achtergrond zie je รฉรฉn van mijn Pannenkoekplanten. Die vind ik zo leuk! Je kunt ze ook nog eens heel gemakkelijk stekken en het is een makkelijke plant.


Bedankt voor het lezen! Volg je mij al op Instagram?

Geef een reactie

Instagram

Nieuwste reacties

%d bloggers liken dit: