Kerstkaartjes maken met de kids

Lockdown = alle kinderen thuis. De jongste 2 gaan normaal ook nog niet naar school, maar nu hebben we ook de oudste thuis. In deze onverwachte extra ‘vakantieweek’, besloot ik lekker met de meiden aan het knutselen te gaan. We hebben zelf kerstkaartjes gemaakt!

Wat hebben we gebruikt?
Gekleurd papier A4 formaat
Vouwblaadjes
– Diamantjes / steentjes van de Action (nog handiger zijn diamant stickers, dan heb je geen lijm nodig)
Glitterlijm
Lijm
Schaar
Paint markers
Stervormige foamstickers
– A5 enveloppen

Aan de slag
We vouwden A4 blaadjes dubbel om zo een kaart te creëren. Daarna tekende ik een kerstboom en kerstbal op stevig papier en knipte deze uit. Deze gebruikten we om deze vormen om te trekken. De meeste bomen en ballen knipte ik zelf uit. De kinderen vonden het opplakken en versieren leuker.

Glitters
Mijn meiden van 6 en bijna 4 vonden dit erg leuk om te maken. Vooral het opplakken van diamantjes en versieren met de glitterlijm was erg leuk. Als het ook maar een beetje glinstert is het al gauw heeeel erg leuk!

Gezellig samen
Het was erg leuk om zo samen bezig te zijn. Ik zie dan aan de gezichtjes van mijn meisjes dat ze er van genieten. Onze baby zat er gezellig bij in de stoel. Grappig om ook het verschil te zien tussen de meiden. De oudste had de kaarten al bijna klaar, terwijl de jongste nog met haar eerste bezig was. Heel geduldig selecteerde ze de mooiste diamantjes om op te plakken. Ik heb haar dus maar een beetje geholpen, anders had het project zo een week geduurd;)

Bezorgen
Daarna schreven we de enveloppen en een kerstgroet op de kaart en gingen we ze samen rondbrengen. Ze zijn voor familie, vriendjes en vriendinnetjes, klasgenootjes en buren. Dus sommigen gingen in de PostNL brievenbus en sommigen bezorgden we persoonlijk. Zo kregen we gelijk weer wat frisse lucht! Op de foto zie je maar een deel, want ik was bijna vergeten foto’s te maken. De rest zat toen al in een envelop.

Op naar het volgende knutselproject! Dat wordt weer iets voor kerst….

2 reacties op “Kerstkaartjes maken met de kids”

  1. […]  ‘Mama, wanneer gaan we weer kerstkaarten knutselen?’. Mijn dochter vroeg het al voordat ik het zelf kon voorstellen. Leuk, ze had dus onthouden dat we dat vorig jaar hadden gedaan en vond het leuk om te doen! Ik wilde ook weer graag iets voor kerst knutselen met de meiden, dus kerstkaarten leken mij ook een heel goed idee. Bekijk hier de kerstkaarten die we vorig jaar maakten! […]

  2. […]  ‘Mama, wanneer gaan we weer kerstkaarten knutselen?’. Mijn dochter vroeg het al voordat ik het zelf kon voorstellen. Leuk, ze had dus onthouden dat we dat vorig jaar hadden gedaan en vond het leuk om te doen! Ik wilde ook weer graag iets voor kerst knutselen met de meiden, dus kerstkaarten leken mij ook een heel goed idee. Bekijk hier de kerstkaarten die we vorig jaar maakten! […]

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: