Een roze dripcake als ‘zoete’ verjaardagstaart

Als je al een aantal jaren moeder bent gaat het organiseren van een kinderverjaardag steeds makkelijker. Het is inmiddels een soort lijstje in mijn hoofd dat ik afvink. Een onderdeel waar op tijd aan gedacht moet worden is natuurlijk dè taart. We hebben al verschillende taarten gehad: met foto’s, een prinses boltaart, een unicorntaart van AH, een Frozen-hart-taart, een eenhoorn kwarktaart en meer. Allemaal heel mooi, niet allemaal heel erg lekker;)

Dripcake
Deze keer besloot ik voor een dripcake van HEMA te gaan. Dit is een hoge ronde taart met red velvet vulling. De taart is bedekt met een witte laag (botercreme?) en bovenop zit roze glazuur dat naar beneden gelekt (drip) is. De taart is verkrijgbaar in 3 verschillende formaten. Hierdoor kun je er ook meerdere op elkaar stapelen. Ziet er erg leuk uit. Zoveel taart hadden wij echter niet nodig en bovendien vind ik het prettig om mensen te kunnen laten kiezen uit meerdere soorten. Wij gingen voor de kleinste dripcake voor 8 personen in de kleur roze.

De taart oogt wellicht wat klein, maar dat komt doordat hij zo hoog is. Je hoeft er maar kleine stukjes van de snijden, want hij is behoorlijk vullend! Het aantal personen klopt hierdoor wel.

Taart versieren
Wat nou zo leuk is aan deze taarten, is om ze zelf te versieren! Je kunt er vanalles op doen: kaarsjes, cocktailprikkers / caketoppers, snoep, chocolade. Zo kun je de taart heel gemakkelijk personaliseren. Ik haalde wat taartversiering bij HEMA en ik ging naar de lokale snoepwinkel voor het inslaan van roze snoepjes.

Je kunt er zelfs een geboortetaart, taart voor een bruilof of wat voor een feestelijke gelegenheid ook maken!

Wij kregen in ieder geval veel complimenten over de versierde taart voor de 5e verjaardag van mijn lieve dochter!♥

Hou je niet van red velvet taart? HEMA verkoopt ook een kale slagroomtaart die je naar wenst kunt versieren.

Eén reactie op “Een roze dripcake als ‘zoete’ verjaardagstaart”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: