Zelf genaaid ondergoed setje met snoepjes

Dit ‘zoete’ snoepjes stofje…. hij zat in een doos stoffen die ik overnam van iemand anders. Ik vind hem leuk, maar ook erg druk. Mijn meiden vroegen al meerdere keren of ik er iets van wilde maken, maar eerlijk gezegd vind ik de print voor een kledingstuk te druk en aanwezig.

Van de week keek ik samen met mijn jongste dochter in de stoffenkast om te kijken van welke 2 stofjes ze graag ondergoed zou willen hebben. Dit stofje wees ze als eerste aan en ik vond dat wel een prima idee (om ervan af te komen;)). Ik wist al gelijk dat mijn oudste dochter jaloers zou worden, dus besloot voor haar gelijk een setje te maken.

Ondergoed patroon
Voor het hemdje gebruikte ik een patroon dat ik al vaker voor een ondergoed setje gebruikte. Het is het gratis singlet patroon van De Dromenfabriek. Ik neem hierbij 1 maat kleiner dan je eigenlijk wilt hebben, zodat hij mooi aangesloten zit. Aan de onderkant verleng ik hem dan met 2 cm. Voor mijn 7 jarige koos ik maat 122 en voor mijn 4 jarige (bijna 5) maat 110.

Patroon onderbroekje
Voor het onderbroekje gebruikte ik een nieuw patroon: de Unders van Lowland Kids. Hiervoor koos ik voor mijn oudste maat 7/8 jaar en mijn bijna 5 jarige de 5T. Voor mijn oudste maakte ik het hoge model (high rise) en voor mijn jongste het normale model (mid rise). Voor de jongste dochter maat ik de volgende keer 1 maat groter (6/7 jaar), dat zit net iets comfortabeler.

De onderbroekjes zijn testmodelletjes. Ik ben van plan meer setjes voor de dames te naaien en ze mogen aangeven welke onderbroek ze fijner vinden. Deze Unders of het model (hipster) dat ik hiervoor meerdere keren maakte van De Dromenfabriek.

Ben je benieuwd naar de uitslag? Volg mij dan op Facebook en / of Instagram en ik breng je op de hoogte!

Maatlabels met transferpapier
De maatlabels maakte ik met transferpapier van de HEMA. Ik ‘gooi’ zelfgemaakt ondergoed namelijk als enige zelfgemaakte kleding wél in de droger en dan blijft veel flexfolie niet zo goed zitten. Ik verwacht dat dit beter blijft zitten. Ook handig als je geen plotter hebt. Lees hier hoe je maatlabels kunt maken met transferpapier.

2 reacties op “Zelf genaaid ondergoed setje met snoepjes”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: