Jurkje naaien met smockwerk tailleband

Voor het naaien van dit jurkje gebruikte ik als basis een gratis patroon van een longsleeve en dat ‘bouwde’ ik uit tot dit jurkje. Met een beetje lef kun je met een basic patroon zo een totaal ander item creeëren. Lees in deze blog wat ik aanpaste!

Van longsleeve naar jurkje
Voor het maken van deze jurk gebruikte ik de Ester & Ebbe van Threads by Caroline als basis. Wat ik deed:
– Ik koos maat 134 voor mijn 7,5 jarige (ik maak altijd een beetje op de groei). Ik maakte de top 13 cm korter.
– Ik maakte rimpels aan de hals. Lees hier hoe je dat doet.
– Ik maakte subtiele pofmouwtjes. Dit deed ik op deze manier (de rechter).
– Door de zoom van de mouwen reeg ik een dun elastiek. Ik hield de normale lengte aan voor de mouwen. De zoom maakte ik 2,5 cm.
– Voor het gesmockte boord knipte ik 4x een strook stof die 2 x zo breed is als het voorpand / achterpand. De hoogte is 7 cm. Je gaat deze band smocken. Je legt hierovor 2 lagen stof op elkaar, zodat het wat dikker / steviger wordt. Lees hier hoe je kunt smocken. Laat je niet afschrikken, het is niet moeilijk!
– Na het smocken van de voor- en achterkant leg je ze met de goede kanten op elkaar en naait de zijnaden vast. Doe een paar stiksels over elkaar, zodat het elastiek extra goed blijft zitten. Pas de band om de taille. Als hij mooi aansluit ga je verder, anders maak je hem strakker.
– Voor de rok ga je 2 rechthoeken knippen. Aan de bovenkant even breed als je voorpand en achterpand. Voor de lengte meet je de vanaf het smalste gedeelte van de taille van je kind tot de knie. Je laat het rokje dan iets naar buiten uitlopen. Vanaf de stofvouw gezien 2 cm. Je kunt het rokje altijd voor de zekerheid iets langer maken dan je denk dat nodig is, dan is hij nooit te kort. Je naait de zijnaden alvast aan elkaar.
– Naai de gesmockte band eerst aan de onderkant van je top en naai daarna de rok eraan vast. Verdeel evenredig door de zijnaden op elkaar te spelden en middenvoor en middenachter.
– Pas de jurk en bepaal de lengte van de rok. Rond de rok eventueel iets af aan de zijkanten. Zoom de rok om en tadaa… klaar!

Stof
De leuke bloementricot vind je bij Hip en Eigenwijs. De stof is van het merk Swafing. Zo te voelen en zien is het een hele mooie kwaliteit, die mooi van kleur blijft.

KORTINGSCODE Hip en Eigenwijs!
Ken jij de stoffenwebsite Hip en Eigenwijs al? Deze stoffen webshop staat bekend om haar eigenwijze, vrolijke en unieke stoffen van hoogwaardige kwaliteit. Ben je benieuwd geworden en wil je graag eens bestellen bij Hip en Eigenwijs? Ik mag je een kortingscode aanbieden van 10% op het gehele assortiment. Gebruik hiervoor de code 20822moniek en je korting wordt automatisch verrekend. De code is geldig tot en met 30 november 2022, dus sla gelijk je slag! Klik hier om naar Hip en Eigenwijs te gaan en kies jouw mooiste stoffen uit.

Legging
De stof voor de legging had ik nog liggen, ik weet niet meer waar hij gekocht is. De kleur staat er goed bij. Voor de legging gebruikte ik een patroon van LMV: de Viola legging. Het was lang geleden dat ik een legging had genaaid voor mijn meiden. Ik twijfelde tussen 128 en 134 en ging voor de eerste. Deze is ruim en lang genoeg!

Weet je…
Weet je dat ik deze stof eigenlijk bestelde om er een flared broekje van te maken? Toen ik de stof binnenkreeg vond ik de bloemen daar toch te grove / groot voor. Zo werd het een jurkje. Mijn dochter vind hem leuk!

De schoenen / boots die mijn dochter draagt zijn van Kipling. Super fijne schoenen en makkelijk schoon te houden door de laklaag!

4 reacties op “Jurkje naaien met smockwerk tailleband”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: