Naamslinger / vlaggetjes naaien met restjes stof

Ik naai inmiddels al 7 jaar, maar nog steeds zijn er genoeg dingen die ik nog nooit heb gemaakt. Zo had ik nog nooit een vlaggenlijn / naamslinger genaaid.

Nu vind ik een naamslinger voor een kind heel erg leuk. Ieder jaar met de verjaardag haal je hem weer uit de kast. Je kunt hem zelfs op het kamertje hangen. Voor mijn oudste kregen we er spontaan één cadeau met haar naam erop, voor mijn middelste vroeg ik een naamslinger als cadeau en voor mijn jongste besloot ik zelf een naamslinger te maken. Ik heb er immers alles voor in huis: een naaimachine en een plotter voor het uitsnijden van de letters.

Persoonlijke slinger
De slinger is niet alleen heel persoonlijk geworden doordat de naam van mijn zoontje er op staat. Alle stofjes die ik heb gebruikt zijn reststukjes van van stofjes die ik gebruikte voor kleertjes en / of dekentjes die ik maakte voor zijn eerste levensjaar. Dat maakt het extra bijzonder! Ik lieg een klein beetje, want het donkerblauw met wit gestreepte stofje gebruikte ik nog niet eerder, maar dat ga ik nu natuurlijk nog doen! Hij staat er helemaal leuk bij, dus vandaar dat ik hem erbij heb gebruikt.

Ik gebruikte tricot, watelstof, ribtricot en jeanslook tricot. Ik bestelde bij naaiplezier biaisband in de kleur donkerblauw. Dit kleurt er precies goed bij. De slinger is wel enigszins zwaar door de stofkeuze. Bij een dunne katoenen stof zou hij een lichter zijn. Handig als je een langere slinger wilt maken. In mijn geval vind ik het niet erg.

Letters
Voor het uitsnijden van de letters gebruikte ik mijn Cameo Silhouette. Normaal ga ik eigenlijk altijd voor flexfolie, nu koos ik voor donkerblauw flockfolie. Dat geeft een wat luxere uitstraling. Dit flockfolie is ook van Naaiplezier. Uit 1 velletje haalde ik 2 letters. De letters perste ik vast op slinger met mijn Easypress. Dit deed ik al voordat ik de voor- en achterkant van ieder vlaggetje aan elkaar naaide.

Hoe?
– Knip de vlaggetjes (zie hieronder linkjes naar patroon). Een voor- en achterkant in dezelfde kleur.
– Strijk je vlaggetjes mooi glad. Ik deed dit met mijn Easypress.
– Als je er een naam op gaat maken, maak de letters erop.
– Naai de vlaggetjes met de goede kanten tegen elkaar vast. Laat de bovenkant open.
– Knip de hoeken eruit (links en rechts onder).
– Keer de vlaggetjes met de goede kant naar buiten.
– Naden strijken.
– Bovenkant tussen het biaisband vastnaaien.
– Klaar!

Nog meer vlaggetjes
Toen had ik de smaak te pakken van het vlaggetjes naaien én restjes stof opmaken. Dus ik maakte nog 2 vlaggenlijntjes met mini vlaggetjes. Ook allemaal van stofjes uit de restenbak. Zo leuk om al die stofjes weer voorbij te zien komen. Bij ieder stofje weet ik nog precies wat ik er eerder van gemaakt heb! Samen met mijn oudste dochter gingen we door de restantenbak, om de kijken welke stofje voor een jongen kunnen. Samen haalden we herinneringen op. Zo leuk! Het cremekleurige biasband is trouwens ook van Naaiplezier. Deze is wat dunner dan de donderblauwer (ook goedkoper).

Patroon
Geen zin om zelf vlaggetjes uit te tekenen? Download hier dan het patroon:
Rechthoekige vlaggetjes in 4 maten
Puntvormige vlaggetjes in 3 maten

Helemaal blij mee! Oja, mijn kleine vriendje werd dus alweer 1. Time flies!

4 reacties op “Naamslinger / vlaggetjes naaien met restjes stof”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: