Babysetje met hippe loopautootjes en een stoere Oliver

Het ene na het andere kledingsetje voor onze babyboy rolt hier onder de naaimachine vandaan. Ik heb een enorme drive om zoveel mogelijk te maken voordat de baby er is, omdat het er in het begin waarschijnlijk niet meer echt van komt om te naaien. Niet dat ik nou zo snel werk. Vaak is het 1 avond patroon tekenen en knippen en 1 avond naaien voor een kledingstuk. Lang doorhalen is er niet meer bij want ik lig best vroeg in bed tegenwoordig…

Stofjes
De stoffen van dit broekje en shirtje kocht ik bij Karteris in Nijmegen. Handig als je zelf naar de winkel gaat dat je bij een printstofje heel gemakkelijk een bijpassend effen stofje erbij kunt zoeken. De tricot met auto’s is van Snoozy Fabrics.

Oliver hack
Ik hackte het gratis patroon van het Oliver broekje met een fake knoopsluiting. Daarvoor voegde ik ook voor- en achter een kruisnaad toe. Hieronder kun je zien hoe ik de stof knipte voor de voorkant. Ik legde de stof dubbel, zodat je een linker- en rechterkant krijgt. Aan de achterkant voegde ik alleen een kruisnaad toe door 1 cm naadwaarde toe te voegen. Als je wil weten hoe ik hem vervolgens in elkaar zette kun je spieken bij het filmpje van Brindille and Twig met de tutorial voor het Utility joggers patroon. Hier zie je hoe je de fake knoopsluiting naait. Dit begint bij minuut 8 ongeveer. Verder kun je het broekje in elkaar zetten zoals gewoonlijk.

Voor de boordjes nam ik dit keer 85% en dit vind ik mooier staan dan de maten uit de tabel.

Top
Voor de top die ik naaide gebruikte ik alweer het patroon uit de Burda Baby van 2018. Ik maakte een maat 56 met lengtes van maat 62. Dit valt dan als een maat 62 weet ik uit ervaring. Burda Baby valt breed weet ik uit ervaring.

De bruine tricot lijkt nogal gerimpeld op de foto’s, in het echt zie je dat bijna niet. Ik ga het broekje nog een keer wassen en strijken en hoop dat het er dan uit gaat.

Detail
En nog een leuk detail, de knoopjes op het broekje zijn (reserveknopen) van Scotch & Soda, een merk dat papa graag draagt.

Et voilà, weer een leuk setje erbij! De combinatie van deze 2 patronen zal vast nog vaker volgen;)

Toevoeging 29-10-21: de aan foto’s!

Een gedachte over “Babysetje met hippe loopautootjes en een stoere Oliver

  1. Pingback: Vroom-vroom, tuut-tuut…auto setje! | MADE by MoDi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s