4 snelle / kleine projectjes

img_7313Als ik nieuwe stoffen koop ruim ik ook altijd even mijn stoffenkast op. Ik koop namelijk wel altijd een stapel van zo’n 10 lappen stof per keer. Even alles weer netjes opvouwen en sorteren. Ik sorteer alles op grootte. Zo weet je ook weer even wat er allemaal in je kast ligt.

Restjes stof
Ik krijg dan ook altijd zin om even wat restjes stof te verwerken. Als eerste maakte ik een ondergoed setje voor mijn kleuter. Hiervoor gebruikte ik gratis patronen van De Dromenfabriek. Het singlet vind je hier en de hipster vind je hier. Zit zitten mooi en vallen goed op maat. De blauwe stof is van Poppy, het is een restant van een Lena Dress die ik maakte. Bij de hipster gebruikte ik aan de achterkant een ander stofje, omdat ik niet genoeg had. Ik vind dit er verrassend leuk uit zien als ze het aan heeft. Deze streepjesstof had ik over van een Fons shirt.

Paspelband
Het elastiek is van Mamarieke, het is elastisch paspelband en eigenlijk niet helemaal geschikt om zo te gebruiken. Maar ik zie dit als een testsetje. Als het goed blijft, dan ga ik meer setjes maken. Het is snel klaar en leuk om je restjes een nuttige bestemming te geven.

Wasbare wattenschijfjes

Ook maakte ik nieuwe herbruikbare / wasbare wattenschijfjes. Ik maakte er al eerder 10, maar ik kwam er achter dat dit niet genoeg is. Ze bevallen wel heel goed. Het voelt goed om zo het milieu minder te belasten. Ik maakte er weer 10 bij, dan hoef ik niet bang te zijn dat ze niet op tijd weer uit de was zijn.

Ik maakte ze op dezelfde manier als de vorige keer. Ik gebruikte moltonstof van Karteris en een restje french terry van About Blue Fabrics. De moltonstof heeft een licht ribbeltje, net als een wattenschijfje. Hier maakte ik eerder een Sien Jurk van.

Tricot armbandjes

Nu mijn dochters i.v.m. Corona niet naar school en het kinderdagverblijf gaan, doe ik vaker wat creatiefs met ze. Heerlijk! Met mijn oudste maakte ik armbandjes. Ik knipte een reepje tricot voor haar af en zij reeg de kralen er aan. Ze maakte voor zichzelf een ‘prinses’ ketting en voor een aantal vriendinnetjes een armbandje met hun eigen naam. Ze wilde ook haar eigen naam maken, maar er zat geen ‘M’ in het zakje…..

Kussenhoesje
Ten slotte maakte ik een hoes voor een sierkussentje. Ik maakte er een met een opening aan de achterkant. Het is de tweede manier die Dana in deze video laat zien. Dit is een goed alternatief voor een rits. Je hoeft dan niet iedere keer je hele kussen te wassen, maar kan alleen de hoes in de wasmachine doen. Het naaien deed ik samen met mijn kleuter. Ze vond het super leuk dat ze mocht helpen. Al was het eigenlijk alleen de spelden eruit halen:). Het stofje is een restant van een Grace Jurkje.img_7565img_7566img_7567

4 gedachtes over “4 snelle / kleine projectjes

  1. Pingback: Meisjes hipsters (boxershort) van restjes stof | MADE by MoDi

  2. Pingback: Handmade ondergoed setjes & hipsters | MADE by MoDi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s