De 9 leukste ‘naaien voor dames’ boeken

9 BESTE NAAIEN VOOR DAMES BOEKEN
Er zijn zoveel naaiboeken, maar welke zijn nou het leukst? Dit zijn de 9 leukste boeken voor als je iets voor jezelf (dames) wilt naaien!

Heerlijk om doorheen te bladeren, inspiratie op te doen en iets moois te maken.


I love t-shirtsi love tshirts

9 modellen voor meisjes én vrouwen + 6 modellen voor jongens én mannen. Zowel voor beginners als gevorderde naaisters. Drie patroonbladen met 42 patronen

Na het succes van I love sweaters presenteert Fran Vanseveren nu deze opvolger met 15 hippe T-shirts. Van een stoere top tot een T-shirtjurk, shirts met korte en lange mouwen: voor elk wat wils!

Alle modellen gaan van maat 92 tot maat XXL.

Lees meer over ‘I love t-shirts’

200 shirts200 tshirts

Stel je eigen shirt samen met enkele patronen. Met 20 basispatronen stelt Evelien Cabie talloze originele shirts samen voor elk type vrouw. Na het grote succes van 200 JURKEN kon een tweede boek van Evelien Cabie niet uitblijven.

Met 200 SHIRTS toont ze hoe je met een 20-tal basispatronen ontelbaar veel originele, verfrissende tops en blouses zelf kunt ontwerpen.

Evelien weet precies hoe ze de werkwijze moet toelichten met to-the-point beschrijvingen en duidelijke tekeningen, zodat zowel de beginnende als de meer ervaren naaisters meteen aan de slag kunnen. De opvolger voor het succesvolle 200 jurken.

Lees meer over ‘200 shirts’

Jurken 2lmv jurken

Hét favoriete kledingstuk om zelf te naaien is en blijft de jurk. In elke editie van het magazine La Maison Victor vind je ten minste één nieuw patroon.

De ontwerpen van La Maison Victor zijn niet alleen eigentijds, maar ook tijdloos. De Lora, de Flo, de Pearl, de Solange, … zijn inmiddels klassiekers geworden en vaak zijn ze niet meer als los patroon te verkrijgen.

In dit tweede boek van La Maison Victor vind je ze allemaal: 15 jurken die in elke garderobe passen en die je telkens opnieuw wil maken in een nieuwe stof. Laat je inspireren door de prachtige foto’s waarbij alle details van het ontwerp worden belicht.

Lees meer over ‘Jurken 2’


I love sweatersi love sweaters

In I love sweaters staan 15 modellen waar je zo mee aan de slag kunt. Een uniek kledingstuk voor kinderen, tieners, mannen en vrouwen.

De modellen gaan van maat 92 tot maat XXL.Stoere, baggy sweaters, comfortabele hoodies, omkeerbare sweaters… een boek vol inspiratie!

Eenvoudige uitleg en duidelijke tekeningen. Zowel voor beginners als gevorderden. Geschreven door Fran Vanseveren.

Lees meer over ‘I love sweaters’


200 rokken & broeken200 rokken en broeken

Een rok is makkelijk te naaien en met de patronen uit het boek kan je oneindig veel variaties maken. Een broek naaien hoeft niet moeilijker te zijn: met een goed passend basismodel en een reeks variaties, leg je een hele garderobe aan.

Met to-the-point beschrijvingen en heldere tekeningen legt Evelien Cabie heel overzichtelijk uit hoe het in z’n werk gaat. Alle patronen zijn terug te vinden op de duidelijke patroonbladen.

Schrijfster Evelien Cabie is een enthousiaste blogster die leerde naaien van haar grootmoeder. Ze werkte lang als architect, maar heeft in naaien haar passie ontdekt.

Lees meer over ‘200 rokken & broeken’


Droomjurkendroomjurken

In dit prachtige boek staan patronen en werkbeschrijvingen om de beroemdste jurken zelf te maken. Van de witte halterjurk van Marilyn Monroe tot het zwarte jurkje van Audrey Hepburn: allemaal jurken om bij weg te zwijmelen…

Naast moderne illustraties en goede werkbeschrijvingen vind je ook de prachtige retrofoto’s van de oorspronkelijke jurken.

Het boek gaat vergezeld van een stevige kartonnen envelop met tien grote patroonbladen, en alle jurken zijn er in twee variaties, die met behulp van één patroon en in alle gangbare kledingmaten gemaakt kunnen worden.

Lees meer over ‘Droomjurken’


Little black dresslittle black dress

Coco Chanel, Audrey Hepburn, Mary Quant… elk van deze vrouwen had een eigen kijk op de veelbesproken ‘little black dress’. In dit prachtige boek staan de beroemdste basisjurken, met patronen om ze zelf te kunnen maken – van de klassieke wikkeljurk tot een eenvoudig A-lijnjurkje.

Naast moderne illustraties en goede werkbeschrijvingen vind je ook prachtige retrofoto’s van de oorspronkelijke jurken, plus tien patroonbladen.

Alle jurken zijn er in twee variaties, die met behulp van één patroon in alle gangbare kledingmaten kunnen worden gemaakt.

Lees meer over ‘De Little black dress’


Naai je complete garderobe op maatnaai je complete

Mode op maat! Zelf mode maken is de trend!In dit boek vind je bijna 30 tijdloze naaipatronen die iedereen op maat kan maken.

Of het nou een legging, geplooide rok of lange jas is; ontwerpen genoeg voor een gloednieuwe garderobe.

Elk patroon is voorzien van moeilijkheidsgraad, stapsgewijze beschrijvingen en illustraties, inclusief advies over stofkeuze.

Lees meer over ‘Naai je complete garderobe op maat’


Naaien met tricot & jerseynaaien met tricot en jersey

Tricot – ook wel bekend als jersey – is een van de fijnste stoffen om te dragen. De stof is heerlijk zacht en rekbaar, waardoor je kleding nergens te strak of ongemakkelijk zit.In dit boek toont de succesvolle blogster Yvonne Jahnke hoe je in een handomdraai je eigen kleding kunt naaien van tricot of jersey.

Aan de hand van de bijgeleverde knippatronen, geschikt voor maten S tot XXXL, en de heldere stap-voor-stapinstructies met foto’s maak je zonder veel ervaring zelf jurkjes, jumpsuits en leggings.

De knippatronen zijn zo gemaakt dat je alle halsuitsnijdingen, mouwen, boven- of onderstukken in het boek met elkaar kunt combineren, waardoor je ontelbaar veel modellen kunt creëren.

Lees meer over ‘Naaien met tricot & jersey’
Ken jij nog een ander naaien voor dames boek dat iedereen zou moeten kennen? Laat jouw tip dan in een reactie achter!

Meer tips & tops zien? Kijk hier!

Eén reactie op “De 9 leukste ‘naaien voor dames’ boeken”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag:

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of vul zelf een bedrag in:


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks

Ontdek meer van MoDi - DIY & INSPIRATIE

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder