Een lekker simpel mouwloos zomerjurkje

img_8447Van die makkelijke zomerjurkjes, die snel aan en uit gaan als je gaat zwemmen en bovendien lekker zitten, kun je er niet genoeg hebben! Met de warme dagen die we de afgelopen weken al hebben gehad kwam ik erachter dat mijn dochter er wel een paar extra kon gebruiken.

Dus ik keek even of ik nog een nog een leuk stofje had voor een simpel mouwloos jurkje. En die had ik wel, namelijk de olifantjes stof, die ik ook gebruikte voor een jurkje met lange mouwen voor de jongste.

Rosette van Wonderwolkjes
Ik wist ook al precies welk patroon in wilde uitproberen en welke aanpassing ik wilde doen. Ik ging voor het gratis patroon van Wonderwolkjes, de Rosette. Deze is voor mijn gevoel nog redelijk onbekend in naailand, dus ik was extra benieuwd of het een succes zou worden.

Aanpassing & maat
Ik wilde dat dit jurkje iets losser zou vallen, dus ik besloot een grotere breedtemaat te maken en ging wel voor de normale lengtemaat. Voor de breedte koos ik 116/122 en de lengte 104/110. Dit deed ik voor mijn dochter die net 4 is geworden. Ik wilde namelijk een elastiek in de taille naaien, zodat het jurkje in de taille samentrekt. Vandaar die ruimere breedtemaat. De armsgaten maakte ik iets kleiner aan de onderkant.

Elastiek in taille naaien
Hoe ik dit aanpakte? Ik bepaalde de hoogte waar het elastiek moest komen en trok aan de binnenkant van de stof met een verdwijnstift een lijn, zowel op het voorpand als achterpand. Daarna paste ik het elastiek om de taille van mijn dochter. Ik gebruikte een dun elastiek (van 1 cm breed?). Bij het passen mag je deze wel redelijk strak aantrekken. Daarna naaide ik de uiteinden van het elastiek aan elkaar vast. Vervolgen tekende in met de verdwijnstift 4 punten op gelijke afstand van elkaar, de zijkanten en middenvoor en middenachter. Op het jurkje markeerde ik diezelfde punten. De punten op het elastiek spelde ik vast op de punten op het jurkje. Daarna naaide ik het elastiek met een zigzagsteek vast op de jurk over de lijn van de verdwijnstift heen. Tijdens het naaien rekte ik het elastiek uit, zodat het gelijkmatig verdeeld over de jurk komt te zitten.

Als finishing touch naaide ik een strikje aan de voorkant bij het elastiek.

Een lekker-snel-klaar jurkje. Leuk toch?!

De sandalen vind je hier, de slippers zijn van Zeeman en de pop vind je hier!

En… uiteraard naaide ik er een van mijn zelfgemaakte maatlabeltjes in!

3 reacties op “Een lekker simpel mouwloos zomerjurkje”

  1. Heel erg leuk! Een dik compliment en een superleuke hack op mijn basic patroontje. Erg mooi. Dankjewel en een hele mooie zomer!

    Groetjes Wieneke van Wonderwolkjes

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: