Lena Dress genaaid met een strikje van tricot

img_5561-1De Lena Dress is misschien wel het meest gemaakte gratis jurkje in naailand. Dit is de tweede die ik maakte. De vorige maakte ik er een als zomerjurkje met korte mouwen. Deze keer maakte ik hem met lange mouwen.

Groene tricot
De groene tricot die ik voor deze jurk heb gebruikt kocht ik bij op de markt in Doetinchem bij Megastoffen. Ik kocht daar toen 3 lappen voor 5 euro. Probeer dat maar eens te laten liggen!

Lena Dress
Ik kwam als snel op het idee om van dit stofje een Lena Dress te maken. Het gratis patroon van deze jurk van Wisj vind je hier. Het jurkje valt vrij kort uit. Daarom maakte ik voor mijn 3,5 jarige een maat 104, maar koos ik voor de lengte maat 110. De plooi op de achterkant maakt dit jurkje super leuk en het valt zo lekker baggy!

Ik wilde graag brede boordjes aan de mouwen, maar dan niet omgevouwen. Daarom maakte ik de boorden gewoon 10 cm breed, zoals ook in de tabel staat. Maar ik maakte de mouwen 2,5 cm korter, zodat je dan uiteindelijk op dezelfde lengte uitkomt. Als je de werkbeschrijving erbij hebt snap je misschien beter wat ik bedoel:)

Strikje
Omdat ik de groene kleur vrij volwassen vind heb ik de jurk opgeleukt met een kinderlijk strikje. Het is een restant tricot waarvan ik al eerder een boxkleed en een babybroekje maakte. Ik knipte hiervoor een strook van 5 cm breed en 60 cm lang. Ik vouwde hem dubbel met de goede kanten op elkaar en naaide hem vast aan de lange zijde. Daarna keerde ik hem weer binnenstebuiten.

Ik heb hem nu in het midden op 1 plek vastgenaaid op de jurk, maar ik ga hem ook nog even aan de binnenkant van de lussen vastzetten, zodat hij niet zo naar beneden valt.

Combi
Doordat de jurk nu een zwart-wit strikje heeft vind ik hem erg leuk staan met de verticale strepen legging die ik eerder maakte of met deze super leuke zwart-witte panda kniekousen.

De enkellaarsjes vind je hier!

Zo schattig dat tongetje uit de mond!

5 reacties op “Lena Dress genaaid met een strikje van tricot”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag:

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of vul zelf een bedrag in:


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks

Ontdek meer van MoDi - DIY & INSPIRATIE

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder