Roomtour door meisjes peuterkamer – roze & mint

De laatste tijd begint deze blog erg op alleen een naaiblog te lijken. De hoogste tijd voor weer even iets anders!

Verhuizing
Alweer bijna een jaar geleden verhuisden we naar ons nieuwe huis. Erg leuk om een heel huis te kunnen inrichten. Nieuwe kleuren kiezen, nieuwe meubelstukken etcetera.

Peuterkamer
Mijn dochter was toen 2,5 en had in het vorige huis al wel een peuterbed gekregen, maar de commode en de kledingkast van de babykamer stonden daar nog bij. De commode en kledingkast gingen nu door naar haar zusje. Dus er moest in ieder geval een nieuwe kledingkast bijkomen. En omdat daar slaapkamer best ruim is, ook wat andere meubeltjes om de ruimte wat op te vullen en aan te kleden. En laat ik het nou echt geen straf vinden om er iets gezelligs van te maken!

Onderstaande foto’s geven een sfeerimpressie.

De meeste kinderen hebben heel veel knuffels. Waar laat je die allemaal? Wij hebben ze opgehangen aan de muur. Ik plaatste een plank als extra ‘schapje’ in een fruitkistje en verfde hem roze. Zo hebben we 3 etages voor de knuffels. Mijn dochter kiest iedere avond 1 knuffeltje uit dat mee naar bed mag.

Aan de onderkant hangt een woonketting van de Action, waaraan ik 2 kaartjes van Woezel & Pip heb opgehangen met mini wasknijpertjes (volgens mij ook van de Action). De kaartjes kregen we een keer bij Leenbakker.

Ik ben nog steeds helemaal weg van dit peuterbed. Toen ik hem zag moest ik hem hebben! Zo schattig en stijlvol! Het is het juniorbed Belle van Bopita.

Het mintgroene dekbedovertrek is van Leenbakker en het roze hoeslaken ook. Op de website vind ik het overtrek Karlstad alleen nog in maat 140 x 200.

Het haasje is van Happy Horse en was een cadeau, ook de muziekster van Woezel & Pip hebben we gekregen.

Deze super schattige houten slapende oogjes bestelde ik bij Woodz. De roze lamp is van Ikea, hij heet Smila Blomma. Als het donker is kleurt hij de hele kamer sfeervol roze.

De goudkleurige ‘3’ ballon is van de Hema, deze hebben we hier opgehangen na haar verjaardag. De paard skippy was een cadeau. Op de achtergrond zie je ook de witte verduisterende gordijnen van de Hema.

Deze foto is gemaakt door mijn dochter. Ze vindt het super leuk om te helpen als ik foto’s maak voor mijn blog. Zij met de ene telefoon, ik met de andere. Hier zie je Baby Born en knuffelhond Hoppig van Ikea. Zij hebben de eer op haar bedje te mogen zitten.

Dit schattige badjasje kocht ik vorig jaar bij de Primark. Hij is inmiddels te klein, maar het staat zo leuk zo aan de kast…

Voor het raam staat een leuke naamtrein die we kregen als kraamcadeau en een wolkje lampje. Deze kochten we een tijdje geleden bij de Zeeman.

Deze kast is 1 van mijn projecten waar ik super blij mee ben en veel complimenten over heb gekregen. Het is een kringloopvondst. Hij was cremekleurig geverfd en helemaal vergeeld en eigenlijk heel lelijk, maar ik zag er wel wat in. Nu heeft de kast een mat mintgroen jasje gekregen. Een pronkstuk!

De hartvormige zachte kasthanger kocht ik op de 9 Maanden beurs toen ik nog zwanger was. Het andere labeltje zat aan 1 van de kraamcadeautjes en vond ik leuk om op te hangen.

De kleuren van deze schattige poster met wolk en schommelende regendruppel poster matchen heel goed bij de rest van de kamer. De houtkleurige lijst kocht ik bij de Kwantum.

Dit roze vloerkleed van Ikea brengt sfeer en warmte. Bovendien is hij lekker zacht om op te spelen.

Dit buikkastje is inmiddels al 2 keer met mij meeverhuisd. Eerst verfde ik hem zilver en nu maakte ik hem wit. Dit past mooi bij het witte bed. We gebruiken hem als kaptafeltje.

Voor deze speelauto is ze eigenlijk te groot geworden. Ze zit er ook niet veel meer op, haar poppen en knuffels wel af en toe. Toen ik hem op de foto zette bedacht ik me dat ik hem eens moet opbouwen tot schommelauto voor de jongste.

Deze woordslinger kocht ik bij de kwantum. Het is een pakje met 120 verschillende letters, waarmee je zelf woorden kunt maken.

Aan het plafond hangt kroonluchter Kristaller van Ikea.

Op de kledingkast staan haar boekjes en haar Nijntje parfum. Deze doen we altijd op als we een feestje hebben, net als mama. De spaarpot is een kraamcadeautje, evenals het de hartvormige hanger. De gips voetafdruk maakte ik toen ze nog heel klein was. Een mooie herinnering voor later.

Dit schattige schommelstoelje kochten we via Marktplaats. Hij was echt als nieuw! Het wolkkussentje maakte ik een tijdje geleden.

Naast haar bed staan altijd een stuk of 3 / 4 boekjes. Hier mag ze er iedere avond eentje uit kiezen waar we uit voorlezen voor het slapengaan. Hier zitten ook boekjes van de Bieb tussen, daar gaan we elke maand nieuwe halen.

Deze spiegel kocht ik ook via Marktplaats. Hij was donker eiken. Ik verfde hem in dezelfde kleur als de kast.

Er staan 2 mandjes op het buikkastje met heel veel knipjes, strikjes en elastiekjes. Daarnaast zie je nog een stukje van het Woezel & Pip muziekdoosje. Hier zitten mooie kralenkettingen en armbandjes in.

Opgeruimd en netjes
En mocht je nu denken dat ik ontzettend heb lopen opruimen voor de foto’s. Dat is niet het geval. Ik hou gewoon van licht, fris, opgeruimd en netjes:)

2 reacties op “Roomtour door meisjes peuterkamer – roze & mint”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag:

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of vul zelf een bedrag in:


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks

Ontdek meer van MoDi - DIY & INSPIRATIE

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder