Jaaaaaa gelukt!!! Mijn allereerste haakwerk: vloerkleedje

Stiekem wel een beetje heel erg trots op mezelf:D Ik heb een paar jaar geleden ooit eerder een poging gedaan tot het haken van een rond kussensloop, maar toen heb ik snel de handdoek in de ring gegooid. Dit vloerkleed moest gewoon lukken, want ik wilde al zooo lang zo’n kleedje hebben!

Dankzij de duidelijke uitleg van Crea-Kriek is het gelukt. Zij legt in haar YouTube video’s stap voor stap uit hoe je te werk gaat. Ze doet alles rustig voor. Iedere avond zat ik naar haar te kijken om weer een paar rondjes van het kleed te haken.

IMG_7072

Roze acryl garen
Het kleed dat ik heb gemaakt is voor op de slaapkamer van mijn dochtertje, die roze met wit is. Ik vond een pittige kleur roze garen bij de Action, waar ook een mooie glans op zit. Geschikt voor naald 9 of 10 en 100 meter lang. Hier heb ik er 4 van gebruikt en ongeveer een halve bol over. Ze kosten 2,99 euro per stuk.

Steken tellen
Toen maar gewoon begonnen, rondje voor rondje. In het begin noemt Crea-Kriek het aantal steken dat je zou moeten hebben na een rondje, tel deze goed na. En leg je kleed na ieder rondje op tafel of op de grond om te zien of je kleed nog plat ligt en er geen golven in zitten. Dit gaat er namelijk niet meer vanzelf uit weet ik inmiddels uit ervaring. Ik heb het kleed namelijk 2 keer gemaakt. De eerste keer had ik aan het einde 224 steken in plaats van 198, zoals Crea-Kriek noemt in het filmpje. Komt ongetwijfeld door mijn onervarenheid. Ik zag wel dat het kleed een beetje golfde, maar ik dacht (heel naïef), dat dit vanzelf wel zou verdwijnen, maar helaas. Het zag er niet uit… Dus ik heb hem na de eerste keer toen ik op de waaierrand na klaar was, weer he-le-maal uitgehaald.

Gelukkig beschik ik over het nodige doorzettingsvermogen. Ik heb uiteindelijk de tweede keer alleen bij rondje 9 minder steken gemaakt, dan in het filmpje, want ik zag dat het daar niet goed ging bij mij.

IMG_7073 IMG_7093

Het resultaat
Zoals reeds gezegd, ben ik trots en blij met het resultaat. En eigenlijk heb ik maar een week over het kleed gedaan. Iedere avond een stukje. Als je het eenmaal door hebt haak je steeds sneller.

IMG_7265

IMG_7289IMG_7290 IMG_7275

Handmade
Het ‘handmade’ label vond ik ook bij de Action. Ik vind dat net even iets extra’s geven.

Bekijk hier meer gehaakte creaties!

6 reacties op “Jaaaaaa gelukt!!! Mijn allereerste haakwerk: vloerkleedje”

  1. […] Het kleedje haakte ik zelf, de schommelstoel scoorde ik voor haar zus op marktplaats. Zuslief gaf hem later aan haar zusje. Babyborn slaapt vaak op deze stoel. ’s nachts krijgt ze een dekentje. Het jurkje van de pop naaide ik zelf. Op de achtergrond zie je het verduisterende gordijn van de Wehkamp.Een oud fruitkistje toverden we om tot een wandrekje waar we knuffels en accessoires in bewaren. De lightbox is van de Kwantum, het sterlampje van de Zeeman. Het kaartje kregen we toegestuurd na een weekend op een Landal park. Ze had een tekening in de brievenbus van Bollo gedaan. De pandabeer is van de Kwantum. De verzorgingsproducten zijn nu toevallig allemaal van de Etos, maar we wisselen af. Ik vind het lekker verschillende geurtjes te proberen.Ook een zelfgemaakt mandje voor haar haarspeldjes en andere frutsels. Het Nijntje geurtje kreeg ze van haar zus, omdat ze Nijntje zo leuk vindt. […]

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag:

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of vul zelf een bedrag in:


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks

Ontdek meer van MoDi - DIY & INSPIRATIE

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder